Noderīgi

Iespēja pieteikties grantam piesārņojuma ietekmes samazināšanai uz apdraudētajiem ūdensobjektiem

Viens no veiksmīgas ūdensobjektu tīrības nodrošināšanas priekšnoteikumiem ir cieša sadarbība starp ūdens sateces baseina vietējiem iedzīvotājiem. Lai palīdzētu uzlabot virszemes ūdeņu kvalitāti, Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs  (LLKC) sadarbībā ar partneriem 30. aprīlī izsludina konkursa pirmo kārtu ideju atlasei LIFE GOODWATER IP projektā un aicina iedzīvotājus, uzņēmējus, pašvaldības un nevalstiskās organizācijas pieteikties mazo grantu programmai.

Pļaušanas serviss 2020

Pļaušanas serviss uz 11.06.2020.

Nu jau visā Latvijā ir sagatavota skābbarība no stiebrzālēm. Ja nu vēl kāds nav uzspējis, tad gan nekas kvalitatīvs tur vairs nevar sanākt. Šonedēļ veicām pēdējās analīzes lucernai un āboliņam, kuriem arī jau sāk kristies kvalitātes rādītāji. Zemgalē tika ņemts paraugs no šajā gadā 19.04.2020. sētās stiebrzāles Herkuless.

Augu aizsardzības līdzekļu profesionālo lietotāju apliecības iegūšana

SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” Ozolniekos organizē mācību grupu apliecības iegūšanai augu aizsardzības līdzekļu lietotājiem (PIRKT, LIETOT, TIRGOT 2. reģistrācijas klases augu aizsardzības līdzekļus).

Mācību norises vieta: LLKC, Rīgas ielā 34, Ozolniekos.

Mācību norises laiks: četru dienu mācības 20.,21.,26.,27.02.2020. plkst. 09.00

Galvenās apmācību tēmas:

Aicinām uz semināriem par meža apsaimniekošanu un pieejamo ES atbalstu mežsaimniecībai

Meža konsultāciju pakalpojumu centrs aicina meža īpašniekus uz semināriem par aktualitātēm meža apsaimniekošanā.

Svarīgākās tēmas:

  • Jaunākais par ES atbalstu meža un aizaugušu zemju īpašniekiem;
  • Jaunumi saistībā ar izsludināto ES atbalsta projektu pieņemšanas 5. kārtu;

Semināru norises vietas, laiki:

Datums

Meža nozares konference 2018

28. novembrī Jelgavā norisinājās Zemkopības ministrijas Meža nozares konference 2018. 

Konferences galvenās tēmas bija Meža un saistīto nozaru pamatnostādnēs 2015.-2020. gadam izvirzīto rādītāju izpilde, kā arī debates par meža īpašniekiem turpmāk nepieciešamo atbalstu no ES fondiem. 

Atskats uz situācija meža ugunsapsardzībā šajā gadā, iniciatīvas jaunu mikroliegumu noteikšanā mežos un risinājumi pilnvērtīgai kompensāciju izmaksai meža īpašniekiem par aizsargājamām teritorijām.

Aicinām gatavot projektus ES atbalstam mežiem

SIA LLKC Meža konsultāciju pakalpojumu centrs (MKPC) vērš meža īpašnieku uzmanību, ka Lauku atbalsta dienests (LAD) izsludina projektu iesniegumu pieņemšanu pasākumā "Ieguldījumi meža platību paplašināšanā un meža dzīvotspējas uzlabošanā". Pasākumā pieejamais kopējais publiskais finansējums ir 8,5 miljoni eiro.

Atbalstam varēs pieteikties trīs apakšpasākumos:

Aptauja par Eiropas lauku politiku: tavs viedoklis ir svarīgs!

Eiropas Komisija (EK) 2. februārī uzsākusi interneta aptauju visās ES dalībvalstīs, tai skaitā Latvijā, par ES Kopējo lauksaimniecības politiku (KLP), aicinot sabiedrību novērtēt tās līdzšinējo darbību un iesniegt priekšlikumus KLP pēc 2020. gada. Aptaujas beigu datums – 2. maijs.

Lapas